Новости

Бидете во тек со најновите информации 

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА “ДБ”, ,,ДБ-ВП”,,,ДБ-НП/ВП”, “ДЛД-ДБ” И “Б” ОБРАЗЕЦ ДО 24 МАРТ

Се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека се продолжува рокот за поднесување на обрасците Даночен биланс за оданочување на добивка (образец “ДБ”), Даночен биланс на

Прочитај »

Важно известување од УЈП

ПОРАДИ ПРЕВЗЕМАЊЕ НА МЕРКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ОД COVID-19 ( КОРОНА ВИРУС) УЈП ОГРАНИЧУВА ПРИЕМ НА СТРАНКИ И ГО ЗАТВАРА ДАНОЧНОТО ОДДЕЛЕНИЕ ДЕБАР Со цел

Прочитај »

Известување од Централен регистар

Соопштение за корисниците на услугите на Централен регистар за превенција од вирусот covid-19 Почитувани Корисници, Согласно заклучоците на 15-та редовна седница Владата на Република Северна

Прочитај »

Известување од Централен регистар

Почитувани клиенти, Во целост Ви ги пренесуваме најновото известување објавено на сајтот на Централен регистар. За повеќе прочитајте подоле или на линкот https://www.crm.com.mk/DS/ Почитувани, Согласно

Прочитај »

Започна процесот за подготовка на предлог Законот за платежни услуги и платни системи

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории Во март минатата година беше најавена подготовката за измени на Законот за платежни услуги и платни системи при потпишувањето

Прочитај »

БРУТО ПЛАТА 2020 – НАЈНИСКА И НАЈВИСОКА ОСНОВИЦА ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕ НА ПРИДОНЕСИ

Просечната плата по работник во Република Северна Македонија, според податоците на Државниот завод за статистика објавени во Јануари 2020 година изнесува 38.319 денари. Просечната плата

Прочитај »

Објавен новиот даночен биланс за утврдување на данокот на добивка за 2019 – образец „ДБ“

Во ,,Службен весник на РСМ’’ бр. 24/2020 објавен е Правилникот Правилник за формата и содржината на образецот на пресметката на данок на добивка на ревалоризациони

Прочитај »

Пресметка на плата за 2019 година – нова верзија на клиентски софтвер “МПИН“

Стапки на придонесите од задолжително социјално осигурување Врз основа на Законот за изменување и дополнување на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување, стапките по

Прочитај »