Новости

Бидете во тек со најновите информации 

Препораки и законски рамки за организирање на работата во време на COVID-19

Работодавачите и работниците се длабоко погодени од глобалната пандемија на коронавирусот и се соочуваат со финансиски загуби и потешкотии при работењето и одржливост на бизнисот. Со цел ублажување на негативните ефекти од вонредната состојба и сериозните негативни економски влијанија врз работниците и компаниите, Владата

Прочитај »

COVID-19: Дополнителни владини одлуки и објаснувања за работното време, за работата за маркетите и аптеките, за волонтерската работа во општините и за граѓаните со домашни миленичиња во новите услови со дополнителни рестрикции на движењето

Како дополнување на Одлуката за изменување на Одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на Република Северна Македонија, донесена на 36-та седница,

Прочитај »

Три економски мерки на Владата за компаниите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од COVID-19

Владата на Република Македонија донесе три уредби со законска сила за финансиска поддршка на компаниите и физичките лица кои вршат самостојна дејност погодени од здравствено-економската

Прочитај »