Новости

Бидете во тек со најновите информации 

Од среда нов пакет бескаматни кредити „Ковид 2″ – фирмите ќе можат да аплицираат за кредит до 90.000 евра

Од среда стартува новиот, втор пакет бескаматни кредити наречен „Ковид 2″, преку Развојната банка, што ќе биде достапен за микро, малите и средни компании погодени

Прочитај »

Зголемувањето од три денари на акцизата за нафтените деривати оди директно во буџетот за справување со COVID-19

Акцизата за нафтените деривати во земјава се зголемува за три денари со денешното донесување на новата Уредба со законска сила за дополнување на Уредбата со

Прочитај »

Надоместок на плата на работниците, за време на принуден одмор и отсуство од работа поради виша сила

Со оглед дека изминатиов период исклучително многу се актуелизираше прашањето за Законот за работни односи и исполнување на правата и обврските во услови на вонредна

Прочитај »

Четридневен карантин за време на велигденските празници и можно продолжување на вонредната состојба

Во исчекување на продолжување на вонредната состојба Владата донесе одлука за забрана за движење за време на велигденските празници и засилени мерки за строга изолација

Прочитај »