Новости

Бидете во тек со најновите информации 

Уредба за финансиска поддршка за зајакнување на конкурентноста на деловните субјекти во текот и во пост КОВИД-19 периодот

Во „Службен весник на РСМ“ бр.153/20 објавена Уредбата со законска сила за финансиска поддршка за зајакнување на конкурентноста на деловните субјекти во текот и во

Прочитај »

Уредба за издавање ваучери на вработени лица со низок доход заради поттикнување на домашниот туризам за време на вонредна состојба

Владата ја донесе Уредбата со законска сила за издавање ваучери на вработени лица со низок доход заради поттикнување на домашниот туризам за време на вонредна

Прочитај »

Уредба за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници преку издавање на домашна платежна картичка наменета за купување на македонски производи и услуги за време на вонредна состојба

Во “Службен весник на РСМ” од 27.05.2020 година се објави Уредбата за ФИНАНСИСКА ПОДРШКА на граѓаните и вработените лица со низок доход, младите лица на

Прочитај »

Измена на Уредбата за финансиска поддршка во однос на бројот на вработени како услов за добивање на финансиска поддршка од 14.500 денари по вработен за платите за април и мај 2020 година

Согласно одржаната седница на Владата на Република Македонија бр. 19/48 од 01.05.2020 се предвидени одредени појаснувања на Уредбата за за финансиска поддршка во однос на

Прочитај »

Поголема флексибилност на условите на мерките за финансиска поддршка и субвенционирање на придонеси

Од Министерството за финансии и од Управата за јавни приходи најавија промена на дел од условите на мерките за финансиска поддршка за исплата на плати

Прочитај »