Новости

Бидете во тек со најновите информации 

Поништена Уредбата со законска сила за ограничување на правото на исплата на парични паушали и парични надоместоци на избрани именувани лица

Уставниот суд на РС Македонија ја поништи Уредбата со законска сила за ограничување на правото на исплата на паричните паушали и паричните надоместоци на претседателите

Прочитај повеќе >>

Субвенционирање на придонесите од задолжителното социјално осигурување за медиумските работници

Врз основа на Уредбата со законска сила за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработени во медиумите на работодавачот – медиум, за секој

Прочитај повеќе >>

Уредба за финансиска поддршка за зајакнување на конкурентноста на деловните субјекти во текот и во пост КОВИД-19 периодот

Во „Службен весник на РСМ“ бр.153/20 објавена Уредбата со законска сила за финансиска поддршка за зајакнување на конкурентноста на деловните субјекти во текот и во

Прочитај повеќе >>