Од месец јули се зголемува минималната плата

Согласно објавата на Министерството за труд и социјална политика, објавена во „Службен весник на РСМ“ бр.75/20 Уредбата со законска сила за примена на Законот за минимална плата во Република Македонија „Службен весник на РСМ“ бр.88/20, минималната плата ќе се зголеми за 434 денари. Висината на минималната плата во бруто износ, започнувајќи од јули 2020 година до […]