Уредба за издавање ваучери на вработени лица со низок доход заради поттикнување на домашниот туризам за време на вонредна состојба

7.GateMavrovo_Romy Durst1Klein

Владата ја донесе Уредбата со законска сила за издавање ваучери на вработени лица со низок доход заради поттикнување на домашниот туризам за време на вонредна состојба. Уредбата е дел од третиот пакет економски мерки за поддршка на граѓаните за ублажување на последиците од корона кризата и за поддршка на потрошувачката на домашни производи и услуги.

Ваучерот за туризам, со номинална вредност од 6.000 денари ќе го издава Министерството за економија.

„Ваучерот е наменет е за сите вработени лица со низок доход за да можат да платат туристичка и угостителска услуга на сместување или услуга на сместување и исхрана во категоризирани угостителски објекти за сместување, преку даватели на туристички услуги, регистрирани вршители на туристичка дејност“, соопшти владината прес служба.

Пристап до целата Уредба.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest