ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА “ДБ”, ,,ДБ-ВП”,,,ДБ-НП/ВП”, “ДЛД-ДБ” И “Б” ОБРАЗЕЦ ДО 24 МАРТ

Се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека се продолжува рокот за поднесување на обрасците Даночен биланс за оданочување на добивка (образец “ДБ”), Даночен биланс на вкупен приход (образец “ДБ-ВП”), Даночен биланс на непрофитни организации (образец “ДБ-НП/ВП”), Годишeн даночен биланс за утврдување на данокот на доход од вршење на самостојна дејност (образец “ДЛД-ДБ”) и Биланс на […]

Важно известување од УЈП

ПОРАДИ ПРЕВЗЕМАЊЕ НА МЕРКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ОД COVID-19 ( КОРОНА ВИРУС) УЈП ОГРАНИЧУВА ПРИЕМ НА СТРАНКИ И ГО ЗАТВАРА ДАНОЧНОТО ОДДЕЛЕНИЕ ДЕБАР Со цел елиминирање на секоја можност за ширење и превенција од Covid-19 (корона вирус), Управата за јавни приходи известува дека го ограничува времето за прием на странки од 08:00 до 12:00 часот […]

Известување од Централен регистар

Соопштение за корисниците на услугите на Централен регистар за превенција од вирусот covid-19 Почитувани Корисници, Согласно заклучоците на 15-та редовна седница Владата на Република Северна Македонија и информацијата на Управувачкиот комитет за координација и управување со кризи и за преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на корона вирусот по сугестија на Комисијата […]

Известување од Централен регистар

Почитувани клиенти, Во целост Ви ги пренесуваме најновото известување објавено на сајтот на Централен регистар. За повеќе прочитајте подоле или на линкот https://www.crm.com.mk/DS/ Почитувани, Согласно барањата пристигнати до Централниот регистар меѓу кое и од Комората на сметководители, со кои се бара одложување на рокот за доставување на годишна сметка Ве известуваме дека, согласно новонастанатата ситуација […]